Miyom Tedavisi – Op. Dr. Tevfik Sipahi

Miyom Tedavisi

Miyom Tedavisi Ankara

Ankara miyom tedavisi, genellikle kadınların döl yataklarında ve kas doklarında meydana gelen urlara verilen addır. Submüköz miyomlar ise myometriumdan kaynaklanan ve rahim boşluğuna doğru büyüyen iyi huylu tümörlere denir.

Miyomun Sebep Olduğu Komplikasyonlar Nelerdir?

Miyomlar, rahimde patolojik olarak incelenmekte olan oluşumlardır ve birtakım komplikasyonlara neden olabilirler. Fakat, miyomların herhangi bir probleme sebebiyet vermediği durumlar da vardır.

Miyomalar:

  • Erken doğum riskini yükseltebilirler.
  • Düşüklere sebebiyet verebilmelerinin yanında bebeğin rahme yerleşmesine de engel olabilirler.
  • Hamilelik sırasında kasık ve pelvik ağrılarına sebebiyet verebilirler.
  • Şiddetli adet kanamaları ve kasık ağrılarına yol açabilirler.
  • Tüp bebek tedavisinde implantasyonun neden olduğu başarısızlıkların tekrarına yol açabilirler.

Miyomların Türleri

Rahimde veya rahim ağzında meydana gelebilen miyomlar, yerleşmiş oldukları tabakaya göre sınıflandırılmaktadır. Farklı tedavi yöntemleri bulunan miyomların çeşitlerine göre önem seviyeleri değişmektedir.

  1. Subserüz Miyom: Rahmin dış tabakasında yer alan miyomlar
  2. İntramural Miyom: Rahmin orta tabakasında yer alan miyomlar
  3. Submüköz Miyom: Rahmin iç tabakasında yer alan miyomlar
  4. Saplı Miyom: Rahim dışına doğru büyüyen miyomlar
  5. Parazitik Miyom: Karın içi ve rahim dışına doğru yerleşmiş miyomlar

Miyom Belirtileri Nelerdir?

Belli başlı belirtileri olmakla birlikte miyom her hastada bu belirtileri vermeyebilir. Türkiye’de kadınların %25’inde miyom bulunmaktadır ve miyomun belirtileri miyomun büyüklüğüne, sayısına ve yerleştiği bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir.

Miyomlar kasık ve karın bölgesinde ağrıya neden olabilmektedirler. Bunun yanında, miyomlar karın ve kasıkta dolgunluk hissine ve cinsel ilişki sırasında ağrılara yol açabilmektedirler.

Miyomlar ayrıca anormal kanamalara neden olabilirler. Bazen adet kanamasını artırabilen miyomlar, adet düzensizliklerine yol açabilirler.

Miyomlar idrar torbasını baskılayacak boyutlara ulaştıklarında sık sık tuvalet ihtiyacına yol açabilirler. Miyomların bağırsaklara ya da rektuma yakın bölgelerde bulunması halinde ise kabızlık sorunu oluşabilir. Son olarak endometriuma baskı yapan miyomlar adet ağrılarına ve kanamalara yol açabilmektedir.

Miyomların Tanısı Nasıl Konur, Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Bazı miyomların tespiti jinekolojik muayene ile mümkün olabilirken bazı miyomlar ultrasonografi ile tespit edilemez. Bilgisayarlı tomografi, 1 cm’den küçük miyomların tespitinde kullanılmaktadır.

Batın ultrasonu da gebelik belirtisi ile karıştırılan kimi miyomların tespitinde tercih edilebilmektedir. MR ise vajinal ultrason ile miyom tespiti yapılamadığı zamanlarda kullanılır. Bu yöntemler ile miyomun yeri ve büyüklüğü tespit edilebilmektedir.

Rahimle ilgili başka şikayetler ile miyom şüphesinin birleşmesi halinde ise miyom tespiti için, rahim ve follop tüperindeki anormal durumların teşhisinin özel boyala yardımıyla yapıldığı histerosalpingografi yöntemi tercih edilmektedir.

Rahim içi ve miyomun yarattığı etkiler ise diagnostik histeroskopi yöntemiyle incelenebilmektedir. Üreme organlarının değerlendirilmesi diagnostik laparoskopi ile yapılırken, miyom vb oluşumlar histeroskopi ile temizlenebilmektedir.

Miyomların ilk etapta alınması gerekmez çünkü kişiyi olumsuz yönde etkilemez ya da tehdit oluşturmazlar. Ancak ilaç tedavisiyle yok olmayan miyomlar, büyürler ya da yayılırlarsa alınmaları gerekebilmektedir.

Miyom Tedavisi Fiyatları Ankara

Ankara miyom ameliyatı ve tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizi arayabilir, randevu alabilirsiniz.

Şimdi Ara!
Yol Tarifi