Tüp Bebek Tedavisi Ankara 2019, 2020 Fiyatları
İnsanoğlunun varlığını sürdürebilmesinin temel koşulu üremektir. Üremenin gerçekleşebilmesi için de bazı faktörlerin uyum içerisinde bir araya gelerek döllenme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerden bazıları düzensiz ve korumasız ilişkiyi takip eden ilk aylarda gebelik haberini alabilirken bazıları ise 1 yılı aşkın süre bu müjdeye ulaşamamaktadır. Teknolojinin sağladığı olanaklar sayesinde tüp bebek tedavisi Ankara ile jinekolojik, hormonal, genetik sorunlar gibi pek çok sorun dış ortamda elimine edilebilir ve infertiliteye çözüm üretilebilmektedir. Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde bulunmakta olan tüp bebek merkezlerinde ailelerin bebek sahibi olabilmesi için hekimler çeşitli tedaviler uygulamaktadır.
Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır? Kimlere Tüp Bebek Tedavisi Uygulanır?
- Yumurtlama bozukluklularının varlığında
- Kadının ileri yaşta olmasına bağlı olarak “düşük gebelik ihtimali” vakalarında
- Başarısız aşılama uygulamalarında
- Endometriozis hastalarında ve endometriomaların varlığında
- İmmunolojik problemlerde
- Fallop tüplerinde tıkanıklıkta
- Düşük yumurta rezervi olgusunda
- İleri derecedeki polistik over sendromu varlığında
- Sperm sayısı ve kaliteli bozukluğunda
- Açıklanamayan infertilite vakalarında
- Genetik araştırma gerektiren aile öyküsünde
Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir?
- İlk Görüşme
İlk görüşme aşamasında kadın ve erkeğin ayrı ayrı çocuk sahibi olmak için uygun olup olmadığı değerlendirilerek tüp bebek uygulamasının gerekliliğine karar verilir.
Tedavi planı ise hamilelik öncesi danışmanlık, tedavi başarı ile alakalı bilgilendirme ve risk belirlemelerinin ardından belirlenir.
- Yumurtalıkların Uyarılması
Adetin 2 veya 3. Gününde yumurtalıkların ve rahmin gebelik için uygun olup olmadığına ultrason yardımı ile bakılır ve eğer sonuçlar normal ise tedaviye “yumurta geliştirici iğne” ile başlanır. Rahim duvarında kalınlaşma ya da kist gibi problemlerin yaşanması halinde ise tedavi yeniden planlanır.
2-3 gün aralıklarla ultrason incelemeleri yapılır ve kandaki östrodiol seviyeleri takip edilerek yumurta gelişimi izlenir. Yumurtaların belirli bir büyüklük ve olgunluğa erişiminin ardından ise yumurta çatlatmak için iğne yapılır.
- Yumurta Toplama Prosedürü
Yumurta toplama prosedürü, yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 35 saat sonra vajinal ultrason yardımıyla yapılır. Ağrı eşiği her insan için farklı olacağından bu işlem sırasında sedasyon anestezisi uygulamak mümkündür.
- Yumurtaların Döllenmesi (Fertilizasyon)
Toplanan yumurtalar özel bir işlemden geçirilerek laboratuvar ortamında sperm ile döllendirilir. Embriyologlar sperm ile yumurtanın döllenmesiyle oluşan embriyoları devamlı olarak kontrol eder. Ana rahmine transfer işlemi için kesin olarak seçilen embriyolar hazır hale getirilir.
- Embriyo Transferi
Bu aşamada özel solüsyonlar ile vajen ve rahim ağzı temizlenir ve embriyo, yumuşak bir kateter kullanılarak abdominal ultrason yardımıyla rahim içerisine bırakılır. Embriyoların rahme tutunarak gelişebilmesi için belirli bir süre beklenmesi gerekmektedir. Bu işlemi ardından 12 gün sonra kanda gebelik testi ile sonuçlar kontrol edilir.